Johanna Andersson

Lär känna min stjärna
Farinelli de Laubry aka "Frallan"
 
Denna vackra valack har jag nu haft i över ett år och har lärt känna honom fantatiskt bra under denna tid. Första gången jag såg honom på annons så sprang jag till mamma och sa "honom måste jag prova!". Han låg lite över den budget som jag hade planerat, men jag tänkte att åka och testa kan man ju alltid. En fredag i slutet av sommarlovet åkte vi ner till Skåne och träffade denna skönhet. När jag satt upp på honom första gången var han inte igång, han hade stått på total vila i två månader pga tidsbrist hos förra ägaren. Han var omusklad, tunn och inte mycket till häst, men jag kände redan då att denna hästen var den som jag skulle ha. Han var den som jag verkligen kände att jag klickade med av alla hästar som jag testat.  
Tre veckor i rad åkte vi ner varje fredag till Skåne. Första veckan för att provrida, andra veckan för att provrida igen och besiktiga, röntga osv och tredje veckan för att hämta hem honom. HELA vägen hem, från Skåne till Kalmar, sparkade han i transporten. Han var rädd och visste inte vart han skulle hamna. Väl hemma fick han komma in i boxen, äta hö och jag gjorde verkligen allt för att han skulle känna sig som hemma. 
 
Farinelli har verkligen en helsnurrig personlighet. Överambitiös och gör alltid sitt allra bästa i arbetet. Om han får vila för länge blir han sur och grinig, så det bästa är ifall han får röra på sig regelbundet. I arbetet kämpar han och skulle verkligen kunna göra vad som helst för att göra sin ryttare nöjd. Hatar dock bommar på marken, men älskar hoppning och skulle lätt kunna hoppa sju dagar i veckan om han själv fick bestämma. Frallan har ibland vissa idéer för sig. Det spelar ingen roll att han har gått förbi ena hörnan i ridhuset flera gånger varje vecka i snart 1,5 år, det är fortfarande det läskigaste som finns eftersom det enligt honom är fullt av spöken. En ny sak på ett nytt ställe = KAOS. Rutiner och allt ska vara som det brukar vara. 
 
Samtidigt som detta är en lugn och harmonisk kille som alltid gör sitt bästa så finns det även en liten del vimsighet, stress och kaos inom honom. Han kan bli rädd ifall det ramlar ner snö från ett träd, ifall han går förbi hästar i en hage, en gren som ligger på marken... SPÖKEN ÖVERALLT och han stressar lätt upp sig. Ibland får man bara "heey, det är lugnt killen. Här är jag." Andas, och börja om på nytt. Ta allt med en nypa salt liksom. Farinelli är en kille som älskar mat, katter och sin ryttare. Det är en JÄTTESKILLNAD från när han kom till mig tills nu och jag ångrar inte en dag att jag bestämde mig för att köpa denna fina, men speciella häst. Helt för egna pengar har jag investerat i det viktigaste och dyrbaraste jag har i mitt liv och det är jag stolt över.