Johanna Andersson

Pessoasele
Vilket oväder det blev! Först storm, sen snö och nu smälter det till regn och snön på marken blir långsamt till blask... Inte så himla roligt, men förr eller senare kanske all snö smälter undan. Nu orkar jag inte med denna halka längre. Nu vill jag ha vår! 
Slutade skolan redan vid halv två idag och efter skolan åkte jag till Hööks. Köpte mig ett longeringssystem och en gjord så att jag ska kunna pessoasela Farinelli. Har lånat utrustning när jag pessoaselat tidigare så det är skönt nu att ha en egen. Åkte till stallet ganska tidigt och gav mig ut i halkan till ridhuset. Det gick rätt bra på vägen dit och hem, men halt var det så man får ta ett steg i taget i slowmotion ungefär. Invigde pessoaselen och Frallan gick riktigt fint i den. Är väldigt nöjd och så glad över att jag äntligen köpt mig en! 
Har tänkt mig att jag ska använda den ungefär en gång i veckan. Pessoaselen är jättebra eftersom hästarna får bakbenen under sig och de arbetar mycket med ryggen. Kan även tänka mig att det är bra när de får arbeta utan ryttare också och väldigt skönt för dem.