Johanna Andersson

Drömmen om att bli fit

Idag hade vi världens längsta håltimme i skolan. Den var två och en halv timme lång och såhär ska det vara för oss varje onsdag. Så på dessa timmar kan jag inte bara sitta och lata mig, utan istället valde jag att gå till gymmet! Länge sedan jag besökte actic, men det är skönt att komma igång igen. Är väldigt motiverad och jag ska verkligen försöka träna några gånger varje vecka nu utöver ridningen. Tror att det är ganska viktigt för att jag ska kunna bli en bättre ryttare.
Så för att verkligen hålla mig motiverad ska jag äta nyttigt och hela tiden leta inspiration. Jag har även gjort ett träningsschema som jag ska försöka följa framöver. Nu kör vi!

nya saker till mitt sminkbord
För några dagar sedan var jag och mamma på ikea och handlade lite nya grejer, bland annat nya saker till mitt sminkbord. Köpte mig ett sminkbord för inte så länge sen då jag kände att sminket inte längre kan ligga i garderoben och damma. Tycker att det är snyggast om det visas upp och syns!
Det jag verkligen behövde var något att lägga mina sminkborstar i, så jag köpte en hållare eller vad man ska säga. Det ska vara ljus i dem egentligen, men de funkar lika bra till sminkborstar. 
En annan sak jag behövde väldigt mycket var en liten spegel så jag kan se på nära håll när jag lägger t.ex eyeliner då sminkbordets spegel blir för långt bort. 
Tycker att det hela blev rätt fint och det passade in väldigt bra! Nu är det bara en mer passande stol som saknas.
Hack och bett

Tycker det har blivit dåligt med hästinlägg på senaste tiden. Vet inte riktigt varför, men antar att tiden inte riktigt har funnits till att skriva om det utan all tid har gått till att vara i stallet och skolan.
Hela förra veckan utom söndagen red jag Farinelli på hackamore. Han var så otroligt fin på det. Red både på banan och i skogen på det och båda gick väldigt bra. Det blir lätt så att hästarna blir tunga på hacket och bara hänger i armarna på en. Men Farinelli var så lätt i handen och drog inte alls. Istället jobbade han på flitigt.

I söndags bytte jag tillbaka till bett på honom och det kändes helt plötsligt sådär. Konstigt nog kändes han bättre på hackamore än bett. Tog några språng i söndags också. Red på en serpentin och hade två upphöjda bommar på medellinjen (serpentinspåret). Mot slutet blev det ett par högre språng och han kändes riktigt fin.
Igår fick han gå i ridhuset och verkligen trimmas igenom. Kämpade med att försöka få igenom den där högersidan och jag tyckte det släppte lite framåt slutet.

 

Tre bilder från förra veckan när jag red Farinelli på ängen på hacket. Tror att jag ska börja variera mellan att rida på bett och hack framöver. Men jag kommer fortfarande hoppa honom på bett.