Johanna Andersson

TIPS!
Ryttareliten är en serie som jag tycker är otroligt bra eftersom man får se så himla mycket hur det är att vara en framgångsrik ryttare och även hur mycket jobb de lägger ner på denna sporten. Jag tycker det är så intressant att kolla på och har lärt mig otroligt mycket saker och hur ryttarna går tillväga vid olika situationer. Denna serie sändes förra året och nu finns den uppe på svt play igen. Rekomenderar verkligen att kolla på denna serie om ni inte gjort det. Och om ni har sett den innan, så är det inspirerande att se igen. Det gör jag!
Matsträning 29/11

Matsträningen igår tyckte jag var riktigt bra och den gick även väldigt bra. Banan var uppbyggd så vi hoppade en linje med tre studs, två galoppsprång och sedan tre studs igen. På andra långsidan var det en linje med räcke, oxer, räcke och det var tre galoppsprång mellan varje. På en serpentinbåge var det småhinder som vi bytte galopp över och här var det viktigt att hästen var lydig och verkligen var runt skänkeln.

I början var Farinelli spänd och när vi hoppade fram hoppade han högt och långt. Efter några språng lugnade han ner sig och blev riktigt lydig då han lyssnade mer och mer på mig. Han var dock pigg hela träningen vilket var superkul. Har hellre honom lite mer framåt istället för att han är den där typiska trötta valacken. Jag är väldigt nöjd med träningen!

Snart träning
Slutade skolan redan klockan ett eftersom jag inte hade min sista lektion idag heller. Korta dagar gillar jag starkt. Får så himla mycket mer gjort då och jag får en chans att hinna med att plugga mer hemifrån.
Ali följde med mig hem efter skolan. Jag åt lite mat och vi kollade på ett gammalt ph avsnitt. Han åkte sedan hem för att träna och jag behövde lägga tid på att plugga. Några timmar senare har jag fått en hel del gjort och om en timme ska jag åka iväg och träna med Farinelli på Öland. Matsträning ikväll och jag hoppas självklart på en grym känsla idag. Förra veckan var jag lite missnöjd över min egna prestation, men idag ska jag verkligen försöka göra mitt bästa. Han kändes grymt fräsch igår så än så länge är känslan bra.