Johanna Andersson

Planer på höstlovet
Idag börjar höstlovsveckan på riktigt. Den inleddes lite igår med en omställning av klockan. Den flyttades tillbaka en timme och det blev vintertid. Tycker inte om det jättemycket då det blir mörkt redan vid fyra... Men lite längre fram när adventsljusstakarna kommer sättas upp så kommer det blir väldigt mycket mysigare! 
Men höstlov alltså. Detta är mitt sista höstlov någonsin på gymnasiet och det känns konstigt, men skönt samtidigt. Lite har jag planerat in också och det är detta:
  • Ullared - Jag och Ali ska åka iväg till Gekås i Ullared redan imorgon. Ska bli så mysigt att åka iväg tillsammans med min älsking. 
  • Dressyrträning - Jag och Farinelli ska träna dressyr för Marie på fredag. Välbehövligt och grymt roligt att träna lite igen. 
  • Klippning - Farinelli ska klippas, men även jag ska hinnas med att bli klippt. Förhoppningsvis finns det en tid denna veckan som jag kan ta. 
  • Träna - Nu är jag frisk förhoppningsvis och jag vill verkligen komma igång med träningen utöver ridningen igen. Jag har just nu all tid i världen till det och därför är tanken att komma iväg till gymmet några gånger denna veckan. 
  • Halloweenfest - Har redan varit på en halloweenfest denna säsong, men en till kommer det att bli. Ska fundera ut en grym utklädnad denna gången. 
Detta är planerna som jag har under denna veckan. Utöver detta har jag tänkt att jag ska vara med kompisar och min pojkvän såklart, och en hel del mysiga promenader i höstvädret. 
Akuten
Igår var en ganska jobbig dag för mig... Det började egentligen redan när jag vaknade på morgonen. Jag kände att jag hade lite ont i magen och kunde inte riktigt sträcka på mig och vara rak i ryggen. Sedan gick det över för stunden, men smärtan kom tillbaka ungefär tio minuter senare igen. Jag tänkte att det säkert skulle gå över om jag tog en alvedon, så jag tog en sådan och åkte sedan vidare till jobbet för att arbeta. 
På jobbet mådde jag sämre och jag kunde knappt röra mig för att jag hade så ont. Burger King är inte precis det bästa jobbet när man mår dåligt heller då det är stress och rörelse hela tiden. Stod i kassan en stund, men klarade inte av det särskilt länge. Fick gå till min arbetsledare och berätta om min smärta, men jag fick svaret att jag skulle fortsätta arbeta och jag sattes på board istället. Smärtorna blev värre, jag kunde inte längre stå upp och jag brast ut i gråt för att smärtan kändes som knivhugg i magen. 
 
När jag äntligen fick tillåtelse att åka hem från jobbet så gjorde jag det. Hemma låg jag ner i sängen en stund och hoppades på att smärtan i magen skulle försvinna, men det gjorde den inte. Mamma ringde 1177 och vi berättade allting. De sa åt mig att åka in till akuten direkt, men om det skulle bli värre skulle vi ringa så en ambulans fick komma. När jag skulle gå till bilen föll jag ihop pga smärtan i magen. Den gjorde nu så ont så att jag inte kunde andas och vi fick ringa efter en ambulans. 
Efter att ha åkt ambulans in till akuten hade smärtan avtagit lite och jag kunde andas normalt igen. De tog blodprov på mig och efter det fick jag vänta länge innan jag kunde träffa en läkare. I SJU TIMMAR låg jag i en sjukhussäng och väntade på att träffa en läkare. Sju timmar! Det är ju inte klokt... När läkaren väl hade tid för mig så hade jag knappt ont längre över huvud taget, och han hade ingen förklaring till varför jag hade haft så ont som jag hade. Det han sa var "Du kan åka hem och om du får ont igen så kan du ta värktabletter". 
 
Tack som fan sjukhuset, dig besöker jag helst aldrig igen! 
Skogen

Efter att ha jobbat över idag så åkte jag direkt till stallet. Hann rida ut på Farinelli i skogen innan det blev mörkt och han var så himla duktig! Så stor skillnad från innan. Han gick fram hela rundan trots att vi mötte bl.a människor på vägen. Kan säga att han brydde sig inte ett dugg om någonting. Grymt skönt!

Ikväll är planerna som så att jag ska på fest tillsammans med min pojkvän och mina kompisar. Ska förhoppningsvis bli rätt kul, men måste tyvärr sova rätt tidigt då jag jobbar imorgon... Men nu måste jag fixa mig inför ikväll, puss.